Laetus ‘Delen met elkaar’
SlideshowImage object SlideshowImage object
SlideshowImage object SlideshowImage object
SlideshowImage object SlideshowImage object
SlideshowImage object SlideshowImage object
SlideshowImage object SlideshowImage object
SlideshowImage object SlideshowImage object
SlideshowImage object SlideshowImage object
SlideshowImage object SlideshowImage object

Nieuws

Reisbestemming 2018 bekend!

27-11-2017
Reisbestemming 2018 bekend!

Op woensdag 18 en donderdag 19 april 2018 gaan we naar het immer bruisende Londen!
Op slechts één uur vliegen ligt wereldstad Londen. Zodra je in Londen aankomt, waan je je in een totaal andere wereld. Er is geen andere hoofdstad die op zo’n korte afstand vliegen ligt die je het gevoel geeft totaal ergens anders terecht gekomen te zijn.
We gaan met elkaar op zoek naar de allernieuwste trends. Ga je met ons mee?

Zakenvrouw van het Jaar 2016!

23-03-2016
Zakenvrouw van het Jaar 2016!

Afgelopen maandagavond is Laetus lid Vivienne van Eijkelenborg uitgeroepen tot Zakenvrouw van het Jaar 2016. Dat gebeurde in hotel Huis ter Duin in Noordwijk in aanwezigheid van koningin Máxima.
Een fantastische prestatie om met recht trots op te zijn!
We willen Vivienne dan ook van harte feliciteren met deze geweldige onderscheiding!
Voor meer informatie:

http://www.volkskrant.nl/economie/van-eijkelenborg-zakenvrouw-van-het-jaar~a4267585/

http://www.rtlnieuws.nl/economie/home/zakenvrouw-van-het-jaar-investeer-jezelf

D.I.O. beste drogist!

17-03-2016
D.I.O. beste drogist!

D.I.O. verkozen tot beste drogist!

Voor het eerst in zijn bestaan is D.I.O. door consumenten verkozen tot beste drogisterij van Nederland. Dat blijkt uit het jaarlijkse onderzoek onder zes drogisterijformules van GfK.

Voor meer informatie:
http://www.retailnews.nl/nieuws/0gQ1mhAnSCevRaXJl_YH4Q-0/dio-verkozen-tot-beste-drogist.html

Bestemming 2016 bekend!

22-09-2015
Bestemming 2016 bekend!

Op naar Kopenhagen en Malmo!
Retail, verpakking en design.
Een concept voor waardecreatie

Op 2 en 3 juni 2016 gaan we op ontdekkingsreis naar Malmö en Kopenhagen.
In 2 dagen inzicht krijgen wat twee landen met verschillende culturen te bieden hebben op het gebied van Retail en Packaging Design.
In het Form Design Center in een prachtige historische omgeving van Malmö, gaan we ervaren wat de Zweedse ontwerpstijl inhoudt.
De hoofdwinkelstraat Sodergatan biedt een prima inzicht in de creatieve status van de Zweedse retail.
In Vastra Hamnen kijken we naar zeer spectaculaire woonarchitectuur met o.a. de Turning Torso van Calatrava.
Voordat we de oversteek maken via de Sontbrug, tunnel en brug van 16 km lengte, gaan we naar Emporia in Hylli.
Eén van de meest vernieuwende winkelcentra van Europa.
Aangekomen in Kopenhagen pakken we de fiets en rijden met elkaar naar het Design Museum Danmark.
Hier leren wij waarom Denemarken internationaal wordt gewaardeerd om alles wat met vormgeving te maken heeft.
Daarna fietsen we een kleurpallet aan bijzondere indrukken bij elkaar die jullie never nooit meer zullen vergeten.
Markten, warenhuizen, designwinkels, sfeerimpressies en aanstekelijke horeca.
Waardecreatie voor en met elkaar!

 

Op naar Budapest!

14-01-2015
Op naar Budapest!

Onze reisbestemming voor 2015 is bekend en het wordt… twee dagen én twee nachten BUDAPEST!
Vertrek: woensdag 15 april (aanwezig om 15.30 op luchthaven Eindhoven, vlucht vertrekt om 17.35, aankomst in Budapest om 19.35)
Retour: vrijdag 17 april (vertrek vanuit Budapest 15.05, aankomst in Eindhoven om 17.25)
Samen met de Hongaarse Anna Balazs zijn we bezig met het invullen van een inhoudelijk sterk en afwisselend programma. We zullen onder andere een bezoek brengen aan het meest interessante winkelcentrum (Western City Centre) en daar enkele winkels gaan bezoeken met typisch Hongaarse merken (onder andere Hélia). Ook zal er een ontvnagst zijn op de ambassade met een presentatie verzorgd door de (vervangend) ambassadeur in Budapest en/of een lid van de Dutch Hungarian Chamber of Commerce. Zij zullen in staat zijn ons meer te vertellen over de retail in Hongarije en de Hongaarse consument. Uiteraard mogen ook een city tour (met bezoek apotheek, markthal en Unicum) en een bezoek aan een badhuis niet ontbreken.

Economie: Kees de Kort

15-11-2014
Economie: Kees de Kort

Kees de Kort presenteerde op geheel eigen wijze zijn visie op onze economie. Hij stelde de vraag of de huidige financieel economische problemen binnen afzienbare tijd zouden kunnen worden opgelost en constateerde in dit verband dat hoop en realiteit geen synoniemen zijn. Hij keek terug op de economische ontwikkelingen van de afgelopen 35 jaar met als triest dieptepunt de bankencrisis in 2008 die eerst muteerde in de recessie van 2009 en in de loop van 2010-2011 leidde tot onder andere de eurocrisis en nu is uitgemond in een wereldwijde vertrouwenscrisis. Als kern van alle problemen van nu noemt de Kort de herprijzing van risico en het falen van de verantwoordelijke autoriteiten. Tijdens zijn pleidooi opperde de Kort een aantal kort maar krachtige adviezen voor onze leden. ''Ga later failliet dan je collega!'' en ''Niks doen is een keuze!'' Conclusie volgens de Kort is dat het er op korte termijn weinig rooskleurig uitziet, maar dat er gelukkig hoop is voor de langere duur! 

Branche verdieping

27-08-2014

Onze spreker was René Salimans (sinds 2006 Salimans Consultancy BV, daarvoor 27 jaar Nielsen en een van de leden van Laetus). Hij volgt vanuit diverse functies de drogisterij/parfumeriebranche reeds sinds 1975 en is al decennia een gekend kritisch publicist in vele vakbladen.
René
 zette tijdens deze bijeenkomst de ontwikkelingen in de branche op uitdagende manier op een rij en verschafte zijn publiek vele cijfers, grafieken, tabellen en overzichten. Dit deed hij vanuit diverse invalshoeken:

  • gezondheid, schoonheid en persoonlijke verzorging
  • parfumerie versus drogisterij
  • zelfstandigen versus grootwinkelbedrijf

Ook branchevervaging, klantaantallen en opbrengst per klant en diverse merken kwamen aan bod. Tijdens de borrel en het diner werd er in zeer ontspannen sfeer nog volop nagepraat.
 

Studietrip Berlijn

21-05-2014
Studietrip Berlijn

Op 21 en 22 mei gingen we met een groot deel van de Laetus club naar Berlijn. Een bruisende stad bekend om zijn creativiteit en originaliteit. We maakten kennis met de nieuwste trends en ontwikkelingen uit de wereld van drogisterij en parfumerie.

We bezochten o.a. de Nivea Store Unter den Linden, DM, Rossmann, Bikini, Tchibo maar ook diverse warenhuizen zoals KaDeWe en verschillende winkelcentra (Hallen am Borsigturm, Potzdamerplatz Sonycentrum en het Arkaden winkelcentrum). Uiteraard mocht een stukje historie en cultuur ook niet ontbreken tijdens deze tweedaagse. En dus brachten we een bezoek aan de uitkijktoren aan de Erna Bergerstrasse,  Brandenburger Tor en de Wall Memorial aan de Bernauerstrasse. Ook Checkpoint Charly mocht natuurlijk niet ontbreken. Door zomerse temperaturen was het bovendien heerlijk vertoeven op het terras van Weinladen Schmidt waar we een lekker koud glas witte wijn dronken. Al met al kijken we terug op een hele mooie trip!

Look Good Feel Better

30-01-2014
Look Good Feel Better

Als je gezond bent, geldt dat een goed verzorgd uiterlijk meer zelfvertrouwen geeft. Dat is zeker ook zo als je ziek bent. Kanker en behandelingen hebben vaak gevolgen voor het uiterlijk. Hoewel het veelal om tijdelijke veranderingen gaat, is de impact groot voor degene die het overkomt. Extra aandacht en zorg voor dit veranderende uiterlijk kan veel voor iemand betekenen. Want als je er goed uitziet, voel je je vaak ook beter!
Frank Pierik, lid van de Raad van Advies van Laetus, is tevens bestuurslid van de stichting Look Good…Feel Better. Deze stichting stelt alles in het werk om mensen met kanker te steunen bij hun uiterlijke verzorging en zichzelf weer te laten zijn. Look Good…Feel Better informeert en adviseert patiënten, professionals en publiek op een positieve en praktische manier over uiterlijke verzorging bij kanker. Het gaat om een niet-medisch, productneutraal programma dat veelal gratis wordt aangeboden aan de deelnemers.
Kijk voor meer informatie ook eens op de website: www.lookgoodfeelbetter.nl