Laetus ‘Educatief’
SlideshowImage object SlideshowImage object
SlideshowImage object SlideshowImage object
SlideshowImage object SlideshowImage object
SlideshowImage object SlideshowImage object
SlideshowImage object SlideshowImage object
SlideshowImage object SlideshowImage object
SlideshowImage object SlideshowImage object
SlideshowImage object SlideshowImage object

Agenda

Karim Bennamar

20-01-2020
20 januari

Veel van ons denken, en dus ook ons (professioneel) handelen, is gebaseerd op aannames. Deze aannames worden zelden systematisch onderzocht. Als we deze aannames analyseren, kunnen we ze in twijfel trekken en vervangen door andere, radicaal nieuwe aannames. We gebruiken een methode van herkaderen/reframing om dit te doen.

Martin Visser

12-11-2018
12 november

Martin Visser (1971) is journalist, columnist en econoom.

Hij studeerde van 1990 tot 1996 algemene economie aan de Erasmus Universiteit Rotterdam en studeerde af op een scriptie over de verzelfstandiging van de Nederlandse Spoorwegen.
Hij is gek op muziek, lezen en schrijven. Muziek en literatuur bleven hobby's, schrijven werd zijn vak. Vlak voor zijn afstuderen begon hij als redacteur economie bij weekblad Elsevier. Twee jaar later, in 1998, stapte hij over naar Het Financieele Dagblad.
Daar schreef hij in de loop der jaren over uiteenlopende onderwerpen als de sociale zekerheid, de polder, de gezondheidszorg en de arbeidsmarkt. Van 2004 tot 2008 was hij politiek verslaggever in Den Haag. Daarop volgde een correspondentschap in Brussel. Hij kwam aan in de hoofdstad van Europa vlak voordat de financiële crisis in alle hevigheid uitbrak.
Al die jaren volgde hij de bankencrisis en de eurocrisis op de voet. Martin Visser werd een toonaangevende bron en analist van de politieke verwikkelingen in de eurozone. Door de Volkskrant werd hij uitgeroepen als een van de belangrijkste twitteraars op dit terrein. In de top 100 van Invloedrijkste Twitteraars stond hij in 2014 op 28. In 2012, in het laatste jaar van zijn correspondentschap, verscheen zijn boek 'De eurocrisis. Onthullend verslag van politiek falen' dat veel lovende recensies kreeg.
In november 2012 kwam hij terug naar Nederland om voor Het Financieele Dagblad algemeen verslaggever te worden. In augustus 2013 maakte hij de overstap naar De Telegraaf, waar hij columnist en verslaggever is. Als economisch commentator is hij veelgevraagd voor radio en tv. Daarnaast verzorgt hij lezingen en (gast)colleges.