Laetus ‘Educatief’
SlideshowImage object SlideshowImage object
SlideshowImage object SlideshowImage object
SlideshowImage object SlideshowImage object
SlideshowImage object SlideshowImage object
SlideshowImage object SlideshowImage object
SlideshowImage object SlideshowImage object
SlideshowImage object SlideshowImage object
SlideshowImage object SlideshowImage object

Agenda

Karim Bennamar

20-01-2020
20 januari

Veel van ons denken, en dus ook ons (professioneel) handelen, is gebaseerd op aannames. Deze aannames worden zelden systematisch onderzocht. Als we deze aannames analyseren, kunnen we ze in twijfel trekken en vervangen door andere, radicaal nieuwe aannames. We gebruiken een methode van herkaderen/reframing om dit te doen.

Rik Eysink Smeets

18-06-2018
18 juni

Q&A met Rik Eysink Smeets...
Kennen jullie de drogisterij-branche?
We kennen de brache van binnen en buiten.
We werken er al sinds de jaren tachtig voor. In Nederland, maar ook in Europa en Noord Amerika. We hebben hierdoor een werelds beeld op de sector en de toch redelijk eigenaardige manier waarop het in Nederland gaat. We werken voor vele merken in de drugstore-branche, voor sommigen zelfs vaker over enkele decennia. Ook ontwikkelden we onlangs een revolutionair nieuw tech-concept binnen deze sector.
Wat gebeurt er in de branche waar jullie het over willen hebben?
Er is een aantal interessante zaken die spelen:
Allereerst is er een sterk groeiende markt voor een ‘better me’. Inner health, outer health, zelfmedicatie, supplementen, bewuste voeding, etcetera. Het is een mega groeimarkt - die in Nederland nog slechts deels wordt opgepakt door drogisterijen, maar vooral door compleet nieuwe (online) spelers. Drogisterijen kunnen,- en móeten hier heel veel meer mee doen. Wij tonen de winnaars en verliezers uit binnen- en buitenland. Daarnaast zien we dat de komende jaren de Drug & Pharma-branche totaal zal worden overgenomen door de Informatie Retail Revolutie. We zien overal ter wereld dat Drug & Pharma aan de vooravond van een revolutie staat. Dit wordt een roerige tijd waarin oude spelers makkelijk omvallen als ze niet snel omgaan. Verder komen zaken als de rol van eigen merk, promo-strategieën, nieuwe categorieën, en het bestaansrecht van de drugstore over tien jaar, ook voorbij.
Wat gaan we doen die middag?
Kijken waar het naartoe gaat met de sector. Aan de hand van het NoCompromise Diagram kijken we wat er nú allemaal gebeurt in de sector én voorspellen we zo waar de sector over vijf jaar zal staan. Wie worden de grote winnaars? Wie worden de verliezers? En wat moet je doen om aan de juiste kant van de streep te eindigen? Zoals jullie van ons gewend zijn visueel, concreet, en met veel (internationale) voorbeelden.